Фестивалът Hills of Rock – Plovdiv 2023 няма да се проведе

...
Фестивалът Hills of Rock – Plovdiv 2023 няма да се проведе
Коментари Харесай

Управниците на Пловдив провалиха рок феста Hills of Rock 2023

Фестивалът " Hills of Rock – Plovdiv 2023 " няма да се организира тази година и се отсрочва за идната, оповестиха на брифинг представители на промоутърската компания " Фест Тийм " ООД, община Пловдив и Фондация „ Пловдив 2019 ", заяви БНР.

" Екипът ни работи интензивно дружно с нашите сътрудници, с цел да изпълним обичания рок фестивал на България и това лято, само че се оказа същинско предизвикателство да се обезпечи качествена музикална стратегия в актуалната икономическа конюнктура ", сподели Стефан Еленков от " Фест Тийм ", който уточни, че от компанията не са подготвени да жертват качеството на фестивала.

" През последните няколко години дружно с нашите сътрудници посветихме всичките си старания и запаси, с цел да осигурим първокачествен музикален фестивал с високо качество на програмата и продукцията и съпътстващите занимания, които нашата аудитория заслужава и чака с неспокойствие, сподели Еленков.

По думите му уредниците имат упоритостта през 2024 година да обезпечат най-силния Hills of Rock до момента. Групите, които феновете на фестивала пожелаха и за които към този момент сме в договаряния, са големи имена – фантазия на всеки предан рок и метъл почитател, а датите ще споделим допустимо най-скоро, добави Еленков.

Припомняме, че промоутърите желаеха бюджет от 500 000 лв. за организацията на фестивала, а общинските управляващи са решили да им провиснал 170 000 лв., което е сериозна демонстрация на непредвидливост. Защото " Hills of Rock " е емблема, фестивал, който утвърди Пловдив като Европейска столица на културата. Той е марка на града, признава заместник-кметът по просвета, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов. През седемте години, в които се организира фестивалът, повече от 130 имена гостуваха в Пловдив, измежду които Three Days Grace, Evenescense, Guano Apes, Iron Maiden, Sabaton, Judas Priest, Slipknot, Mercyful Fate, Whitesnake, Garbage, Behemoth. А градът под тепетата събираше сериозна аудитория освен от България, само че и от доста други страни. Но явно тези обстоятелства напълно не са били основателните за пловдивските общинари, с цел да създадат всичко, този неповторим за страната ни фестивал да го има и тази година.
Онези 3800 почитатели, които към този момент са си закупили билети, имат две благоприятни условия – да запазят билета си, който ще важи за идващото издание на феста следващата година, без да доплащат, или да върнат билета и да получат парите си назад до 31 декември, тази година.

Новите билети ще бъдат на по-високи цени и ще бъдат пуснати за продажба, едвам когато стане явен първият хедлайнър – това ще стане сред май и септември, тази година – посочи Еленков. Той посочи, че към този момент няма група, която да е удостоверила присъединяване, и посъветва почитателите първо да узнаят кой е идващият участник и едвам тогава да решат дали да върнат билета си.

А отпуснатите 170 хиляди лв. за " Hills of Rock "   в Пловдив с анекс към контракта ще бъдат трансферирани за следващата година, разгласи изпълнителният шеф на Фондация „ Пловдив 2019 “ Кирил Велчев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР